Sök
  • Jakob Richloow

Mörka Visioner: En kväll med Simon Stålenhag och Anders Fager

Den 8/2 2017 gick eventet "Mörka Visioner: En kväll med Simon Stålenhag och Anders Fager av stapeln på Dieselverkstaden i Sickla utanför Stockholm. Nostalgi&Nördkultur var såklart där. Ur programmet: "Välkomna till en kväll med ANDERS FAGER & SIMON STÅLENHAG, de två ledande kreatörerna i svensk fantastik just nu!


Illustratören Simon Stålenhag har med böckerna "Ur varselklotet" och "Flodskörden" slagit igenom internationellt, med bilder som manar fram ett annorlunda, mer fantastiskt, Sverige fullt av robotar och tekniska underverk. I nya boken "Passagen" släpper han lös sina visioner i en resa genom ett USA i sönderfall. Filmrättigheterna är redan sålda.


Författaren Anders Fager, med böcker som "Samlade svenska kulter" och "Kaknäs sista band" på sin cv, skulle enligt DN:s Lotta Ohlsson ”egentligen kunna vara en egen liten genre” där han utforskar det djupaste mörkret bortom de andra skräckmästarna. Nya romanen "För Gudinnan", som släpps på engelska nästa år, är en fragmenterad och nästan drömsk resa genom tid och rum.


Arrangörer: Dieselverkstadens bibliotek & Akademibokhandeln Sickla i samarbete med Fria Ligan" Endast ljud: https://soundcloud.com/nostalginordkultur/morka-visioner0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla